טיפים לפעמים ראשונות


טיפים לפעמים ראשונות בים עם סאפ - לפני כניסה למים

גלשן, לפעמים הראשונות חובה גלשן גדול ומציף עדיף גלשן רך (סופט, נפילה עליו אינה כואבת).
מידה מומלצת נקבעת על פי משקל וגובה הגולש, יש לבקש גלשן המתאים למידות ולניסיון, ככל שתצברו יותר ניסיון יתאפשר לכם לנסות גלשנים קטנים יותר.

לא להיכנס לים כאשר הרוח מעל 10 קשרים, ברוח כזו גוף הגולש הופך למפרש מה שמקשה על התקדמות וחזרה לחוף, נוסף לכך הים הופך לגלי וקשה להתייצב על הגלשן.

לא להיכנס בים גלי, כאשר אתם רואים שבירת גל (קצף לבן) במרחק של יותר מ 20-30 מטר מהחוף מומלץ לחכות לים שקט יותר.

שימו לב, בפעמים הראשונות הגולש לומד איך לייצב עצמו על הגלשן, בים רגוע העניין פשוט מאוד אך אם תנאי הים לא מתאימים קשה לעמוד כל הגלשן, נופלים שוב ושוב ולא נהנים.

במידה ולא לקחתם שיעור יש לבקש הסבר קצר על הגלשן, חשוב להבין היכן למקם את הרגלים, איפה לעמוד ואיך לחתור בדגש איך להחזיק משוט (מתחילים נוטים לחתור עם משוט הפוך) .














http://greenwatersports.com/3129/how-to-hold-a-sup-paddle


גובה המשוט, יש לוודא שגובהה המשוט גבוהה ממכם בערך ב 20-30 ס"מ, כבר מהפעמים הראשונות הקפידו לחתור זקופים.

טיפים לפעמים ראשונות בים עם סאפ אחרי כניסה למים

נכנסתם לים, המטרה לעמוד כמה שיותר בלי ליפול ולהתחיל לחתור, בהתחלה תבזבזו אנרגיה רבה על יציבות אך בהמשך לאחר שתרכשו ניסיון וטכניקה חתירה הופכת לפעולה טבעית

לפני שנעמוד נחתור מספר מטרים על הברכיים, במידה ויש קצת גלים מולץ לעבור את הגלים בחתירה על הברכיים.








 






אנו חותרים עם משוט חד כיווני ולכן לאחר כל 3-4 חתירות יש להעביר את המשוט לצד שני.

יש להקפיד לעמוד במרכז הגלשן, רגלים טיפה מעל ידית האחיזה (מסומן באדום בתמונה למטה), לאחר שעמדנו לעולם לא להסתכל מטה על הגלשן, תמיד להסתכל קדימה למקום אליו ברצוננו להגיע.












תנועה מגבירה יציבות ולכן לאחר שעמדנו חובה להתחיל לחתור, בנוסף לכך דמיינו את המשוט כמקל הליכה, כל עוד המשוט במים (במהלך חתירה) היציבות גבוהה יותר.

לאחר מספר ניסיונות בים שקט עם גלשן מתאים תצליחו לעמוד ולחתור בלי ליפול, יש להקפיד על חתירה זקופה ולכיוון אחד (לא לחתור במעגל), ככל שתצברו יותר ניסיון תוכלו לחתור בים פחות רגוע.

הסרטון הבא מציג בשלבים כיצד להתחיל לחתור ולהתייצב על סאפ, הסרטון כולל הסבר על חתירה בשכיבה, חתירה על הבירכים וחתירה בעמידה נוסף על כך גם מספר טיפים לחתירה נכונה ויציבות על סאפ: